Blog

HOGYAN KEZDTEM VALÓRA VÁLTANI LEGEXTRÉMEBB SPORT SHOW ÁLMAIM

Riport Balogh Dáviddal, a FlipUnit Production szakmai vezetőjével és menedzserével

HOGYAN LETT LELKESEDÉSBŐL HIVATÁS?

Fiatalon lelkes művelője voltam különböző extrém sportoknak, mint a parkour, tricking, cheerleading, breaktánc és a capoeira, mely idővel az életem szerves részévé vált.\ 13 éve érkeztem el arra a pontra, hogy elkezdtem építeni saját csapatom, a FlipUnitTeam-et már akkor azzal a célkitűzéssel, hogy a műsorainkkal eljussunk Dubai-ba és USA-ba.

HOGYAN LETT ENNYIRE SZÍNES A PALETTA?

A kezdetekkor street akrobata műsorral jártuk az országot. Évente 10-15 fellépésünk volt. Az akkori kis megrendelői bázisunknál évről évre azzal szembesültem, hogy változatosabb műsorra vágynak. Többször kérték, hogy ajánljak más csapatokat is, ez pedig ugyebár nem egy jövedelmező üzletpolitika. Ugyanakkor nem is volt túl sok professzionális formáció. Ekkor arra gondoltam, mi lenne ha alapítanék egy ügynökséget, ami ezt az igényt hivatott kielégíteni. Akkor még nem sejtettem, hogy egy egész iparág úttörői leszünk, melyet a nulláról mi építünk fel.

Street akrobata show

HOGYAN KERÜLNEK A CSAPATOK A FLIPUNITHOZ?

Az évek alatt már többen is jelentkeztek az ügynökséghez sikertelenül. Sokkal jellemzőbb, hogy olyan tehetségeket veszek fel akikre én magam találok rá, és látom bennük a csiszolatlan gyémántot.\ A sportolóknak és csapatoknak akikkel együtt dolgozom a legmagasabb szakmai követelményeknek kell megfelelniük. Az, hogy jó a műsoruk és színpadképes a megjelenésük, csak a beugró. Nagyon fontos számomra a megbízhatóság, precizitás, innovációs készség és alázatosság a munka iránt.

MI A SHOWMŰSORAITOK SIKERÉNEK A TITKA?

A showműsorok koreográfiáit, és zenéit mindig személy szerint vizsgálom felül és hagyom jóvá, elvégre a saját jó hírnevem forog kockán. Ahol kell ott teljes átalakítást végzünk, és “kikupáljuk” a produkciót, illetve vannak külön felkérésre készülő egyedi showműsorok is, melyeket kizárólag én koreografálok, hiszen én ismerem személyesen a sportolóimat, én látom át összes produkciót, nekem kell tudnom mi mivel passzol össze, hogyan lehet egymásba gyúrni 2-3-4 vagy akár 10 sportágat. Mondhatjuk azt, hogy mesterségem címere: extrém sport show specialista. :)

MELYEK A LEGEMLÉKEZETESEBB FELLÉPÉSEITEK?

Az egyik legnehezebb felkérésünk eddig talán a HONDA nemzetközi rendezvényén való egyedi koreográfiás fellépés volt, amikor is egy 15 milliós sportautó felett kellett duplaszaltókkal átugranunk, és a világon elsőként mi dobtunk át egy lányt autó fölött kézből kézbe, és mindezt egy nap alatt hatszor kellett előadnunk.

Ezen kívül szinte a kezdetek kezdete óta dolgozunk együtt a B33 Tour kosárlabda bajnoksággal, aminek már több mint 60 állomásán léptünk fel a legkülönbözőbb produkciókkal, ez szerintem mindenképpen említésre méltó bizalmi kapcsolat.

HOL TARTOTOK MOST?

Ma már a profi csapatok 90%-a velem dolgozik!

2020-ra elértük hogy a repertoárunkban már 26 különböző programelem, az ügynökségnél 100-nál is több profi sportoló, 1 belföldi és 1 külföldi manager van.

Ami a keresletet illeti, csak 2019-ben 256 felkérésünk volt amiből 101 végződött szerződéskötéssel.\ Ez összességében rekordszámnak mondható az egész országban, és sosem gondoltam, hogy ezzel ennyire be fogunk robbanni.

2020 év elején már potyogtak a nemzetközi felkérések is, volt köztük qatar-i, barcelona-i, cairo-i, de a legkomolyabb köztük mégis az Abu Dhabi F1 nagydíj és Qatar Tennis Open-re való felkéréseink voltak.

HOGY TERVEZED A JÖVŐT? MIK A CÉLOK?

Úgy érzem a magyarországi piacot nagyjából kiaknáztuk. Ahol meg tudják és meg is akarják fizetni a profizmust ott már ott vagyunk. Az ország másik részének viszont még fejlődnie kell a rendezvény kultúrát tekintve. Ennek fényében most a külföld felé nyitás az elsődleges a célunk, amire már ki is dolgoztunk egy hosszú távú stratégiát, amit most inkább nem részleteznék. :) Összességében az a cél, hogy 10 éven belül egy olyan nagy nemzetközi ügynökséget hozzunk létre, amely golbális szinten mozgatja a sportolókat és csapatokat.

-

Tetszett a cikk? Szeretnéd megismerni munkánkat személyesen is?

Kövesd további írásainkat! Figyeld oldalunkat, hogy az elsők között értesülhess nyilvános fellépéseinkről!

HA PEDIG RENDEZVÉNYED SZERETNÉD VALAMI EXTRÉMMEL ÉLMÉNNYÉ TENNI, KÉRD AJÁNLATUNKAT !

Kiemelt partnereink