Blog

Miért érdemes rendezvényszervezőként egy extrém sport show ügynökséggel dolgozni?

Interjú Balogh Dáviddal, a FlipUnit Production szakmai vezetőjével és menedzserével

Mivel tudjuk, hogy az extrém sport show fogalma nem kifejezetten mindennapi, ezért beszélgettünk egy kicsit a FLIP UNIT Production megálmodójával és ügyvezetőjével, Balogh Dáviddal arról, hogy miről is szól az ügynökség és miért érdemes velük dolgoznia annak, aki ütős és modern produkciót keres egy rendezvényre.

Mit kell tudni a FLIP UNIT Production ügynökségről, ha röviden kellene összefoglalnod?

Röviden a FLIP UNIT Production egy olyan rendezvényszolgáltató ügynökség, amely extrém sportokhoz kötődő prémium produkciókat kínál ügyfelei számára. A megrendelőink köre elég sokrétű, szívesen dolgozunk együtt a legnagyobb nemzetközi jelentőségű sportesemények szervezőivel, illetve a kisebb falunapok hangulatáért felelős önkormányzati munkatársakkal egyaránt.

Több, mint 25 különböző extrém sport műsor és foglalkoztatás közül tud a megrendelő válogatni, a professzionális sportolóink száma pedig meghaladja a 120-at. Ez, illetve a 10 éves rendezvény ipari tapasztalatunk garantálja, hogy ilyen széles megrendelői kör igényeit ki tudjuk elégíteni. Szintén ennek köszönhető, hogy az ügyfél számára is kényelmes az együttműködés, hiszen garantáljuk a minőséget, nem kell a produkció napján izgulni, hogy vajon jó lesz-e a műsor vagy sem.

Fel tudnál sorolni néhány rendezvénytípust, amelyek szervezésekor érdemes felkeresni a FLIP UNIT-ot?

Mivel sokszínű műsorokból és foglalkoztatásokból áll a repertoár, ezért nagyon sokféle eseményen helytállnak a műsoraink.

Önkormányzati rendezvények, falunap, gyermeknap, egyéb községi rendezvények akár szabadtéren, akár rendezvényteremben, sportesemények, céges rendezvények, díjátadók, gálák, megnyitók, családi-és sportnapok.

Lényegében minden olyan programra, rendezvényre illenek a fellépéseink, amelyek minőségi, izgalmas, extrán szórakoztató vagy akár lehengerlő és elegáns sporttal kapcsolatos műsort kívánnak meg.

Miért jók ezek a műsorok? Kiknek szólnak?

A sport mindig is összehozta az embereket. Éppen ezért az extrém sport műsoraink gyakorlatilag minden korosztály és minden közönség számára szórakoztatóak. Egy elegáns, mégis lélegzetelállító légtorna bemutató vagy LED pixel fényshow bármely céges rendezvényen pont úgy elnyeri a komoly szakemberek tetszését, mint ahogyan egy freestyle focis programot egyformán imádnak a gyerekek és a szülők is.

FlipUnit Production LED show

Mivel több műsorunk is interaktív, ezért a gyerekek különösen élvezni szokták. Animátoraink nagyon jól értenek a kicsik nyelvén, így mindig sikerül megmozgatni a gyerkőcöket és emlékezetes élményt adni nekik. Sűrűn szoktuk azt a visszajelzést kapni, hogy azért jók ezek a programok, mert manapság már nehéz elérni a fiataloknál, hogy felálljanak a számítógép elől, de ezekre az extrém sport műsorokra mindig izgatottan készülnek. Gyakran halljuk, hogy még a “nagyobbak” is hazautaznak az egyetemről egy-egy ilyen rendezvény alkalmával, hiszen kíváncsiak a produkciókra.

Azt tapasztaljuk, hogy a mai fiatalság számára sokkal vonzóbb egy olyan modern, szuper látványos produkció, mint mondjuk a FLIP UNIT AirTrack Show, mint egy közepesen híres, a fiatalabb korosztály számára akár teljesen idegen zenei előadó, vagy az idejétmúlt népi játékok, ugrálóvár stb.

FlipUnit Production SlipSlide

Egyre nehezebb megragadni a fiatalok figyelmét, hiszen az online tér annyira ingergazdag, hogy nehéz lenyűgözni a gyerekeket. Az élő performansz viszont soha nem megy ki a divatból, és a mi produkcióink annyira rendhagyóak és extrák, hogy képesek felvenni a versenyt a digitális tér izgalmaival. Mindeközben trendi módon népszerűsítjük a sportolást, és mozgásra buzdítjuk a fiatalokat.

Mire érdemes figyelni, amikor műsort keresünk egy rendezvényre?

A rendezvény jellege, témája, a közönség érdeklődési köre- ezeket mind érdemes figyelembe venni. Céges rendezvény, kisebb közösség esetében ez egész jól behatárolható. Például egy olyan község esetében, ahol a falu apraja-nagyja a helyi focicsapat eltökélt szurkolója, egy falunapra tökéletes választás lenne egy Freestyle focis bemutató vagy a PannaGame, ami több órás szórakoztatást biztosít a résztvevőknek. Ezzel szemben egy céges díjátadó ünnepségen garantáltan közönségkedvenc lenne egy LED acélkarika műsor, amely kötődik a sporthoz, mégis művészi és szemet kápráztató, ezáltal szuperül illik egy elegáns rendezvényre is. Elég széles a kínálatunk, így az érdeklődő elsőre talán elveszhet a számos látványosnál látványosabb műsor között, de mi azért is vagyunk itt, hogy segítsünk kiválasztani a programhoz leginkább illő produkciót.

Emellett természetesen figyelembe kell venni, hogy mi lesz a fellépés helyszíne, hiszen minden műsornak megvan a maga helyigénye. Ezzel kapcsolatban bármikor nagyon szívesen segítünk egy ingyenes telefonos konzultáció keretein belül. Megbeszéljük, hogy mik a helyszín adottságai, mit kell tudni a rendezvény jellegéről, és ezek alapján közösen kiválaszthatjuk a lehetséges opciókat, hogy mely produkciók jöhetnek szóba. Szerencsére a fellépőink és mi is rugalmasok vagyunk, így eléggé változatos megoldások szoktak születni, így mindenki elégedett lehet.

Mesélj kicsit a fellépőitekről! Mitől lesz “jó” egy extrém sport előadó? Milyen szempontokat kell figyelembe venni?

Prémium szolgáltatóként csakis a legjobb hivatásos sportolókkal és csapatokkal dolgozunk együtt. Ezek a sportolók 10+ éve dolgoznak azon, hogy egy-egy 5-10 perces műsorba annyi profizmust sűrítsenek bele, hogy az a show szuper látványos és valóban extra legyen. Folyamatosan optimális edzettségi szinten vannak a sportolók, a több éves rutinnak köszönhetően garantált a színvonal és a biztonság, valamint a hibaarány gyakorlatilag nullához közelít.

Ebből következik, hogy nem a legolcsóbb hivatásosokat közvetítjük ki, de ezek a profi csapatok sokkal magasabb szintet képviselnek, mint az amatőr sportolók. Sokkal látványosabb produkciót tudnak előadni, ami garantáltan maradandó élményt nyújt a nézőknek. Mi abban hiszünk, hogy nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami nem éri meg a pénzét- a mi csapataink pedig minden pénzt megérnek. :)

Miért érdemes ügynökséggel dolgozni? Megrendelőként nem lenne egyszerűbb közvetlenül a sportolókat felkérni?

Röviden? Nem, nem lenne egyszerűbb. :) Laikusként valóban jobb/olcsóbb/egyszerűbb megoldásnak tűnhet, de ha valaki szervezett már rendezvényt, akkor tudja, hogy sokkal kifizetődőbb olyan profikkal dolgozni, akiknek több évnyi rutinja van.

Számtalan indokot fel tudnék sorolni, hogy miért érdemes velünk, mint ügynökséggel dolgozni:

  1. Minden típusú műsorral kapcsolatban tudunk referenciát mutatni. Számtalan rendezvényen vettünk már részt számtalan partner jóvoltából, így sok-sok videó anyagunk van, és a megrendelő garantáltan ugyanazt a minőséget fogja kapni élőben is.
  2. A videókhoz kapcsolódik, hogy ügynökségként komplett mediapack-ot tudunk biztosítani a rendezvényszervezők részére pl. közösségi médiában történő felhasználás céljából. Elég ütős teaser videóink vannak, amik által belepillanthat a közönség, hogy mire is számíthatnak a rendezvényen.
  3. Több éves sikeres működésünk által biztos háttérrel rendelkezünk. Megbízható, gyorsan kommunikáló partnernek mondanám magunkat, és a rendezvények terén szerzett több éves tapasztalatunknak hála rugalmasak is tudunk lenni. Egy szóval profik vagyunk.
  4. Nem ritka, hogy ismétlődő, stabil együttműködés alakul ki egy-egy ügyféllel. Ez mindenki számára előnyös, hiszen mi már ismerjük a megrendelő igényeit így garantált az elégedettség, az ügyfél pedig biztosra veheti, hogy minden évben olyan évről-évre megújuló ütős műsorokból választhat, amik megkoronázzák a rendezvényeit.
  5. Mégis a legnagyobb előny, amit kiemelnék, az a szerződéskötéshez és adminisztráció kérdéséhez kapcsolódik. Amíg a kisebb, önálló csapatoknak ezzel sajnos gyakran meggyűlik a baja, addig nekünk a szerződések előkészítésében és az ezzel kapcsolatos kommunikációban is rengeteg rutinunk van. Egy szerződésben akár több bemutatót is le tud foglalni a megrendelő, a szóbeli megállapodás után minden adminisztrációt intézünk. Részletek tisztázása után az ügyfélnek már csak aláírnia kell, utána hátradőlhet, és a műsornak szentelheti a figyelmét.

Mivel már ismerjük a rendezvényeket, a szervezőket, a követelményeket és a rendezvényipar szakmai elvárásait, így a szerződéskötéstől a teljesítésig mindent rutinosan úgy végzünk, ahogy az a nagykönyvben meg van írva- illetve, ahogy a megrendelő elvárja.

Ez csak néhány dolog, amit hirtelen kiemelnék, de órákig tudnék erről beszélni. :)

Említetted a videókat. Hol lehet megnézni, hogy egy-egy show hogy néz ki?

A weboldalon minden produkcióhoz vannak ízelítő videók, de igény szerint tudunk további videókat is küldeni, hogy lássa a megrendelő, hogy néz ki egy-egy műsor. Több bemutatóról is van teljes felvétel, ami nem nyilvános, de igényt szerint meg tudunk osztani ajánlatkérés esetén.

Ha már ajánlatkérés- mit kell tennie annak, aki szeretné, hogy fellépjetek a rendezvényén?

Ajánlatkérésre a weboldalon van lehetőség egy űrlapon keresztül, de telefonon vagy e-mail-ben is szívesen fogadjuk a megkereséseket. A weboldalon vagy e-mail-en keresztül beérkezett ajánlatkérésekre jellemzően adott munkanapon belül, de maximum 24 órán belül reagálunk, sürgős esetben pedig telefonon vagyunk elérhetőek akár azonnal is. Ahogy korábban is mondtam: a profizmus és a gyors kommunikáció jellemző ránk. :)

Kiemelt partnereink